Starnbosch

Slide background

Camping Gîtes Trouve*****

Een heerlijk rustige camping in een mooie en rustige omgeving

Slide background

Camping Gîtes Trouve*****

Een heerlijk rustige camping in een mooie en rustige omgeving

Slide background

Camping Gîtes Trouve*****

Een heerlijk rustige camping in een mooie en rustige omgeving

Boek vandaag

Trouvé. Auvergne & Puy de Dôme

De Auvergne is een prachtig gebied in het hart van Frankrijk, zo’n 850 km van Utrecht.
Het Département de Puy de Dôme ligt op een plek waar de natuur nog regeert.
Boek vandaag

Algemene informatie

 

Auvergne & Puy de Dôme
De Auvergne is een prachtig gebied in het hart van Frankrijk, zo’n 850 km van Utrecht. Het gebied is duizenden jaren geleden gevormd door vulkaanuitbarstingen en gletschers. De resten hiervan zijn nog duidelijk zichtbaar in het landschap. Je kunt er zelfs door de oude kraters heen wandelen. Of puur genieten in een van de thermale kuuroorden, zoals Vichy, Néris les Bains, Evaux les Bains en Châteauneuf les Bains.

 

Trouvé in de natuur
Men heeft hier alles in het werk gesteld om deze prachtige landschappen te behouden. Ze liggen voor je klaar om te ontdekken. De bekendste vulkaan van Auvergne is de Puy de Dôme (1465 m), bij Clermont-Ferrand. En voor groot en klein met een informatief themapark Vulcania.

 

Het Département de Puy de Dôme ligt op een plek waar de natuur nog regeert. Een regio met desolate vulkaankraters, hoogvlakten en beboste berghellingen, maar ook met oude stadjes, herbergen met kostelijke maaltijden en vriendelijke, ongehaaste mensen.

 

Op het terrein
Trouvé een rustieke camping, waar de tenten op royale plaatsen staan en het uitzicht over de vallei geweldig is. Het ligt ten oosten van Clermont-Ferrand bij St Eloy les Mines (6 km). De streek is bekend om zijn talloze meren, rivieren en beekjes. Door het gebied meandert bovendien de schoonste rivier van Frankrijk, de Sioule, door een prachtige kloof waar je heerlijk kunt wandelen, kanovaren of vissen.

 

’s Ochtends is er vers brood. Voor de kinderen zijn er spelletjes en een zandbak voor de kleintjes. Met drie meren vlakbij zal het aan waterpret niet ontbreken. Wekelijks is er een begeleide fiets of wandeltocht over de heuvels en door de bossen. Fietsen staan ter beschikking.

 

Fijne extra’s:
een (klein)zwembad met buitendouche, de ontspanningsruimte met spelmateriaal, TV en WIFI. 2 hangmatten, een buitenkeuken met een grote BBQ. Monique en Cas zijn gediplomeerd masseur. Alles vriendelijk en gemoedelijk. Voor kinderen erg geschikt, doordat de camping overzichtelijk is.

Kosten

Laag seizoen
weekend € 175,-
midweek € 225,-
week € 350,-

Hoog seizoen
05 juli – 12 juli € 495,-
12 juli – 16 aug € 525,-
16 aug – 30 aug € 495,-

 

Kenmerken camping

autovrijautovrij
plaatsafstand2 km van Montaigut
ov vervoerSNCF: St-Eloy-les-Mines
fietsverhuurVTT (MTB) beschikbaar
natuurbosHertogdom Les Combrailles
zwembadKinderbad
activiteitenBij gelegenheid
horecaTerras en ontspanningsruimte
boodschappenMontaigut en brood op bestelling

 

website Camping Trouvé

Holland Tent klanten over Trouvé

“Toen we na een lange autorit aan kwamen stond de tent al klaar met een gezellig bosje tuinbloemen op tafel en met een tafelkleedje en mooie theepot en al. De luifel en het grondzeil voor de tent zijn ook fijne extra’s. Rondom de camping is de natuur al direct heel mooi en de uitzichten zijn schitterend. We hebben de Puy de DÙme beklommen en  een steengroeve en waterbron in Voluc bezocht. Toen het mooier weer werd konden we fijn zwemmen in het plonsbad op de camping en het strandje in St Eloy, is ook fijn om met kinderen heen te gaan. Bij Pont de Menant kan je fijn pootje baden in het riviertje de Sioule. In Gour de Tazenat (vulkaanmeer) kan je ook zwemmen, maar er is voor kleine kinderen, wat gebrek aan strand en kom je moeilijker het water in en uit. Het is er wel erg mooi! Verder bezochten we Chateau Rocher. Het is een ruïne waar niet zoveel meer van overeind staat. De kinderen kunnen er wel lekker klimmen. Het stadje Charroux vonden we wat tegenvallen, maar jet klokkenmuseumpje dat we daar bezochten, was wel erg leuk. Het is ook lekker om gewoon op de camping te blijven. Je komt echt tot rust. Al met al hebben we met Holland Tent een fijn vakantie hier gehad. Bedankt!”
familie van Dam Koen 4, Job 8, Mirte 6, Roel en Olga
“We hebben een heerlijke tijd gehad op deze gezellige, gemoedelijke camping. Voor de 2de keer in Frankrijk in een Holland Tent gebivakkeerd, weer prima bevallen! We hebben mooi weer gehad, veel gezien en gedaan en we zijn lekker uit gerust… De massages zijn een aanrader! Wie weet tot een volgende keer of een volgend Holland Tent. Hartelijk groet”
Kewan, Pieta, Elisa 11jr en Rebecca 9 jr

 

 

 

 

Een dagje uit..

 

 

Afbeeldingen

Neem contact met ons op

Voor een reservering of een vraag? Zie onze contactpagina voor de meest gestelde vragen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

[/fusion_builder_column_inner][/fusion_builder_row_inner]

La Crouzille 63700
Frankrijk

[/fusion_builder_column]